Hackade forskare frikända.

Enligt en artikel i New York Times är nu utredningen av Dr. Michael E. Mann, en av de forskare som skrev de mail vilka ingår i den så kallade ”Climategate” ”skandalen” klar. För de av oss som tagit sig tid att läsa igenom en del av de 10000 mailen så är ingen förvånad över utslaget.

För ”åtalspunkterna” (det är inte frågan om en rättslig prövning, men vad säger man?) om felaktigheter i hans vetenskapliga metoder blev utslaget ”totalt friad”. En utredning om omlämpligt beteende vilket skulle ha skadat vetenskapens anseende pågår dock fortfarande.

Alltså; när kvalificerade forskare läser igenom mailen ser de inga tecken på de felaktigheter som påstås föreligga av dem som myntade begreppet ”Climategate”. Det fanns, precis som jag sagt hela tiden, inget att klaga på.

Klimatverklighetsförnekarna kommer förstås inte att låta sig påverkas av detta – de kommer att säga att utredarna var med i konspirationen. Som i alla andra orealistiska konspirationsteorier tolkas frånvaro av riktiga bevis som bevis på hur djup konspirationen är, så kallade cover ups.

Inget har alltså förändrats, utom förstås själva föreålet för allt ståhej, klimatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *