Ut med alla invandrare. Och sedan?

Nu har svenska folket valt in ett vänsterpopuloistiskt rasistparti i riksdagen. (Dom är inte högerextrema utan vänsterextrema, men det får jag ta i en annan blogg). Nåväl, dagen innan valet intervjuades Jimmie Åkesson i ett radioprogram där han förklarade att hans drömsverige inte har några utlänningar, vilket alltså betyder att dessa ska utvisas om han får bestämma.

Vad skulle hända?

Så nu när vi har ett sådant parti i riksdagen så är det kanske på tiden att ställa frågan vad som skulle hända om man faktiskt gjorde som Jimmie drömmer om och utvisar alla våra alternativt hudfärgade invånare.

Så vad händer? Först måste vi se hur många dessa är, och var de bor. Populärt anges antalet människor med utländsk bakgrund till en miljon, och jag kommer här utan vidare att acceptera det antalet. Och som de flesta av oss vet bor dessa företrädesvis i städerna.

Jobben

Så om vi utvisar dessa kommer var 9:e människa att vara borta. Vi är ju nio miljoner i Sverige. Vad gör det för jobben? Svårt att säga, för en människa som har ett jobb har inte bara ett jobb, han/hon ger dessutom upphov till jobb. Varje gång du gör något som kostar pengar så ger du någon något att göra, och bidrar till att hålla den personen med arbete. Du är med andra ord en konsument. Vi vet att det blir många lediga jobb inom pizza-branchen, men betydligt färre inom exempelvis våra företagsstyrelser om detta sker. När dessutom en av nio invånare försvinner kommer det att försvinna så många konsumenter, så affärer kommer att sälja mindre mat och så vidare. Vissa brancher kommer att försvinna helt såsom specialister på halalslaktat kött, och griskött kommer att ta marknadsandelar från nötköttet i kyldisken. Men på det stora hela tror jag inte det händer så fruktansvärt mycket vad gäller sysselsättningen; dessa människor ockuperar vissa jobb, och genererar vissa andra. Det tar i viss mån ut varandra.

Bomarknaden

Viktigare är att se vad det gör på bomarknaden. För vi kommer att helt plötsligt ha en bostadskapacitet som är en miljon för stor. Nu råder viss brist på bostäder, men inte SÅ stor brist. Framförallt lägenheter kommer att ställas tomma.

När detta sker kommer lagen om tillgång och efterfrågan att spela in. Tillgången på bostäder stiger, samtidigt som efterfrågan sjunker. Och vad händer då med priset? Det sjunker också. Och det kommer att sjunka rejält. Bostadskapacitet för en miljon är inget skämt. Det kommer inte att finnas behov av att bygga en enda ny lägenhet… någonsin. Slänger vi ut invandrarna så lär vi även stoppa införseln av nya. Vilket betyder att Sverige kommer att drabbas av att befolkningen börjar sjunka. En svensk kvinna föder ju mindre än de 2.1 barn hon måste föda för att hålla befolkningen uppe, och definitivt mindre än vad som behövs för att öka den. Dessa lägenheter kommer ALDRIG att fyllas igen, annat än en liten del som absorberas pga den nuvarande bostadsbristen bland unga.

Det innebär förstås att underhållet kommer att bli eftersatt. Historiskt sett har ingen varit beredd att betala pengar för att hålla i ordning bygnader som inte används, annat än för museiala användningsområden. Nybyggnationer är inte heller att tänka på. Är du i byggbranchen så säg adjö till ditt jobb.

Banksektorn

När hundratusentals bostäder står tomma och helt enkelt inte kan säljas kommer priset att falla tills varenda trettonåring flyttat hemmifrån. Och då följer även priserna på villor med neråt. Så då står vi där med nästa situation; Folk har lån på bostäder där lånet är större än vad de kan få för bostaden om de säljer den. Vi är därmed bara en våg av arbetslöshet ifrån att få exakt samma bolånekris som i USA framkallade en global ekonomisk kolaps år 2008. Och sådana vågor kommer lite då och då. Och särskilt nu, när byggsektorn rasar ihop.

I en sådan kris kommer bankerna att få en rad telefonsamtal från personer som meddelar att de aldrig kommer att klara av att betala lånet. Bankerna kommer att förlora mycket pengar.

Nationalekonomin

Och när bankerna förlorar pengar finns det en sak de är bra på som de inte kommer att kunna göra längre: låna ut pengar. Det finns inget kapital längre – för bankerna måste fortfarande tänka på sina sparande kunder – och då kan de inte låna ut. Och det är förutsättningen för industrin och företgssektorn. En privatperson tar ett lån för att starta ett företag, en industri tar ett lån för att köpa en ny maskin, en bonde tar ett lån för att köpa in årets utsäde. Allt det upphör.

Nu kraschar finanssverige, och industrin och företagen följer efter. Ekonomisk kris. Massarbetslöshet. Staten förlorar skatteinkomster, och tvingas samtidigt betala ut mer och mer bidrag, nerskärningar på allt.

Det ironiska med detta? Om vi gör som Sverigedemokraterna vill och ”försvenskar” Sverige, då kommer vi att bli som Grekland. Känns bra, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *