Etnisk diskriminering kan inte stoppa rasismen

Dagens blogg handlar om hur jag blev etniskt diskriminerad, och om varför Sverigedemokaterna kommer att bli det största partiet efter valet 2018. Egentligen borde jag skriva en längre blog om detta men jag behöver få detta ur mig NU, för jag är väldigt upprörd.

Men vi börjar från början. Jag har ett jobb på en svensk statlig myndighet, vilken arbegtar med skogen. Allt som rör skogen är våra domäner. Jag jobbar på den avdelningen som har hand om naturvård. Vilket betyder att jag åker ut till naturreservat, nationalparker och liknande och bygger saker. Fäller träd, eldar upp dem, sätter upp stängsel och liknande. Trivs bra med det.

Jobbet har jag fått via arbetsförmedlingen. Det betyder att de betalar en stor del av min lön. Men min arbetsgivare är den staliga myndighet som jag jobbar för, statsministern är min högsta chef.

Min chef heter Frank. Hans chef heter Therese. Therese fick en ide om att man skulle ordna en så kallad branchdag. Det går ut på att man låter en massa folk innom branchen träffas. Vi, Arbestförmedlingen, andra myndigheter, arbetsgivare inom branchen. Kontakter kan knytas, man kanske kan hitta ett så kallat “riktigt” jobb hos en arbetsgivare. Denna branchdag hade jag sett fram emot.

Alla vi som arbetar på mitt jobb kommer ursprungligen från arbetsförmedlingen. Man blir arbetslös och går så så pass länge att man hamnar i Fas 3 (som det hette innan) och sedan kan man komma till oss. Innan semestern ägde en förändring rum. AF hade dragit igång ett så kallat etableringsprojekt, vilket skulle hjälpa så kallade nyanlända att komma in i samhället. Så vid sidan om oss som var där varje dag i flera år så skulle invandrare, alla arabisktalande, komma och jobba de med. De jobbade hos oss på halvtid och pluggade SFI den andra halvan. Ett halvt år och sedan nya araber. Vilket betyder att de får göra tre månader totalt inom detta. Sedan får de sluta. Själv har jag varit där i nästan två år på heltid. Eftersom de bara gör tre månaders arbete och i de flesta fall inte kan svenska överhuvudtaget (sover de på SFI:n?) så kan vi i princip inte utbilda dem annat än på röjsågen, och det är knappt det går det heller (de är i princip livsfarliga). Jag har motorsågskörkort klass A och B. Det kommer de aldrig att få. De utgör alltså vårat B-lag. Jag gillar inte detta då jag vill att alla ska behandlas lika och ges samma chans. Dessa araber får inte chansen, och kan inte behandlas lika.

Nu över till branchdagen. Idag fick jag ett besked. Jag får inte komma på den. Bara invandrarna får komma. Då jag inte är nyanländ ska jag inte dit. Arbetsförmedlingen sattsar nämligen på nyanlända nu. Som jag skrev i förra bloggen så är AF floskelstyrd, och det innebär nu alltså att jag som svensk medborgare och etnisk skåning inte får komma. FÖR JAG KOMMER FRÅN FEL LAND.

Däremot ska invandrare som inte varit en dag på vårt jobb bussas dit från AF och träffa arbetsgivare.

AF tog alltså över branchdagen och sade att ska de vara inblandade så får inte svenskarna komma.

De kunde lika gärna sagt:

“En sån fin branchdag ni har. Det skulle vara tråkig om något skulle… hända med den.”

Med amerikansk-italiensk brytning.

Vad gäller de arbetsgivare som kommer till branchdagen för att försöka fixa folk undrar jag hur de reagerar. De kommer att få reda på att det finns folk med flera års erfarenhet, motosågskörkort klass B och full koll på svensk natur, friluftsliv och språket. Men de får bara träffa invandrare som inte kan svenska, inte har varit i skogen och inte förstår meningen med varför man vill gå ut i den och inte har någon relevant utbildning. De får bara träffa invandrarna, för det är dem AF satsar på nu.

Jag är inte rasist, och det är jag stolt över. Min definition av rasism är att man behandlar folk olika beroende på var de kommer ifrån. Om en person blir arbetslös och hamnar på AF ska han ha samma plats i kön som den han fick när han kom dit. Ingen ska gå före eller knuffas bakåt i kön. Alla är väl likvärdiga?

Självklart ska invandrarna få vissa specialare som vi infödda inte behöver. Speciella kurser i svenska språket, svensk arbetskultur och annat som de behöver. Men de ska behandlas på samma sätt, ingen ska diskrimineras.

Tyvärr har jag fått ganska tydliga indikationer på att detta inte är ett olycksfall i arbetet, utan en direkt frukt av policybeslut. Och det är inte AFs ansvar att det blir så här. De får sina ordrar uppifrån. Från regeringen. Från Socialdemokraterna i sammarbete med Miljöpartiet.

Ni får, kära läsare, säga vad ni vill. Men säger man “du får inte komma för du är svensk” då är man rasist. Du får inte komma för du är svensk! Vi talar alltså om en dag där arbetslösa människor inom skogsbranchen ska möta arbetsgivare inom skogsbranchen. Och jag är portad från den tillställningen av den enda anledningen att jag är svensk.

Rasistisk diskriminering, mitt på ljusan dag. Från myndighetssverige.

Detta kommer från allra högsta ort. Från regeringen. Den regering som är SÅ förtvivlade över att Sverigedemokraterna vinner allt störe sympatier!

Men låt mig avslöja en hemlighet: Man kan inte motverka rasism genom att diskriminera folk efter etnisitet. Och det är just vad som sker nu.

Jag skrev i en annan blogg att SD har 30% väljarpotential. Just nu arbetar regeringen mycket hårt för att driva alla dessa potensiella väljare rakt in i Jimmie Åkerssons famn.

SD kommer att bli det största partiet efter valet 2018. Och det kommer att ske därför att Riksdagen förtjänar det.

Och Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer inte att fatta varför.

Sverigedemokraterna kommer. Och vi förtjänar dem. För våra synders skull förtjänar vi dem.

1 kommentar till “Etnisk diskriminering kan inte stoppa rasismen

  1. Jag har inget emot tt man ger folk, inklusive araber, chansen att pröva på. Men det är det som är min poäng: man bör ge folk chansen. Det är just det som togs ifrån vissa personer i det här fallet.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *