Non Rapist Male DisorderIdag vaknade vi upp till nyheten att en våldtäkt ägt rum under Bråvalla-festivalen, redan under första dagen. Polisen som blev intervjuad i tv-rutan beskrev den som en fullbordad våldtäkt mitt i ett folkhav. Frågan återstår att behandla hur en våldtäkt – som ändå bör ta åtminstone en halv minut antar jag – kunnat äga rum mitt bland en massa folk, utan att någon ingrep eller ens memorerade signalement på gärningsmannen.

I samma veva delar polisen ut armband med ett budskap om att inte tafsa på bäraren. Självklart har kampanjen stött på kritik.

En annan fråga som kommer upp – igen – är varför unga killar begår våldtäkter eller tafsar överhuvudtaget. Då debatter i Sverige drivs och leds av vänstern finns aldrig individuella förklaringar med i bilden – såsom talet om individuellt ansvar – utan det söks kollektiva förklaringar. En populär förklaring är att män våldtar. Det är en enkel och rätt självklar vänster-förklaring. De som utför dessa våldtäkter är män, tillhör alltså kollektivet män, och därför har de – vi – en medfödd egenskap som gör att vi våldtar. Se, inget individuellt ansvar, bara en kollektiv förklaringsmodell.

Modellen har dock vissa brister. En är att ett antal kvinnor just nu sitter i fängelse för just våldtäkt. Men ingen säger att kvinnor våldtar. Det är dessutom lättare att genomföra en våldtäkt om själva redskapet sitter på utsidan, vilket av rent anatomiska skäl borde göra det mindre vanligt med kvinnliga våldtäktsmän (män betyder människor) än om de hade haft samma anatomiska möjligheter.

Ett annat problem är att jag aldrig har utfört en våldtäkt eller ens tafsat på en tjej. Inte heller har jag sett en snygg brud och drabbats av tanken att göra något sådant. Alltså, inte att jag inte tyckt de var snygga och tilltalande, utan att jag aldrig tänkt tanken att gå över gränsen och göra något mot den tjejens vilja. Men om “män våldtar”, vad är det då för fel på mig? Varför respekterar jag tjejer? Saknas våldtäktscentrumet i min missbildade hjärna? Finns det ett symptom för det, kanske med en fyrbokstavsförkortning? Non Rapist Male Disorder? Är jag en person som lider av hjärnsjukdomen NRMD?

Eller kan det vara så att – hör och häpna – jag UPPFOSTRATS till att respektera andra?

För antingen är det så att det finns en hjärnsjukdom som heter NRMD, eller går det att uppfostra unga män – och kvinnor – till att respektera andra människor. Varsågod och välj.

Självklart finns inte NRMD. Du är sjuk i huvudet om du tror det. Men om du på fullt allvar tror att “män våldtar” som en rent allmän egenskap, då tror du att vi som aldrig vill våldta eller tafsa har NRMD.

Jag har en annan förklaring. Också den en fyrbokstavsförkortning. “RFSL”. Eller kanske tom “RFSU”. Ni vet de där organisationerna som åker runt i våra skolor och föreläser för ungdomarna om sex? Förutom det vanliga om vad kroppsdelarna heter, hur de fungerar, preventivmedel etc så får man även livsstilsråd tilldelade. Alltså om attityder. Och vilka attityder uppmanar vi våra ungdomar att följa? Här kommer deras bästa.

TA FÖR DIG!

Jupp. Jag har själv hört det rådet. Och från andra som hört på deras föreläsningar har jag fått rapporter om ännu värre saker. Inte ett enskilt tillfälle, utan gång på gång. Det råd vi ger till våra ungdomar när det gäller sex är att ta för sig.

Vad är det att tafsa? Ta för sig. Vad är en våldtäkt? Ta för sig.

Vad händer om du tar en bunke testosteronstinna tonåringar, talar om för dem att ta för sig, skickar dem till festivaler med en massa snygga tjejer som klär sig mer utmanande (tar för sig) än de skulle gjort i skolan, och sedan häller lite alkohol i dem allihopa?

Vad tror du händer då? VAD TROR DU HÄNDER?

Personer som har att ta för sig som moraliskt rättesnöre blir självklart mer benägna att tafsa och våldta. Du flyttar normen i den riktningen, och då får du fler av de extrema. Vi uppfostrar våra ungdomar på detta sättet, och blir sedan förvånade över resultatet.

Finns det inget annat sätt vi kan göra på då? Jo, det finns det. Vi kan lära våra unga att respektera sig själva och respektera andra. En tjej som lärt sig respektera sig själv kommer inte att gå med på sex hon inte egentligen vill ha, och en kille som lärt sig samma sak kommer inte att ligga med en tjej som inte vill ha honom. Respekterar han andra också kommer han inte att vilja gå över hennes gränser.

Igår var jag och åkte på den så kallade “halkan” som ingår i körkortsutbildningen. Jag lärde mig då att vid höga hastigheter – allt över 45 km – är det omöjligt att häva en sladd ens med en modern bil med alla tekniska finesser. Om man går in i en motsvarande sexuell situation med attityden att ta för sig kommer man inte heller att kunna bromsa i tid.

Hur svårt är detta att förstå?Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *