Offentliga bad, ihop eller isär?Nu blossar debatten om könsaphartheid på badhus upp igen. Anledningen den här gången är att Lögarängsbadet i Västmanland har en separat tjejkväll. Bara en av flera artiklar i frågan här. Vad ska man säga om detta?

Det första är själva orsaken till problemet. Kvinnor från muslimska länder vill/får inte visa sig i baddräkt inför män pga deras religion. Detta är alltså ett internt muslimskt problem. Nu är det så att badhusen är offentliga inrättningar, finansierade av skattemedel, och skall därför vara tillgängliga för alla. Även för muslimska tjejer. Därför har man kommit på att införa separata badtider för kvinnor så att även de skall kunna använda badhuset.

Det andra är själva lösningen. Det är faktiskt ganska enkelt. Badhusen är tillgängliga för alla. Könsapartheid är helt enkelt inte okej så länge badhuset finansieras av skattemedel. Och innan muslimska kvinnor började intressera sig för badhusen i vårt land fanns inget problem. Problemet är alltså internt muslimskt. Då borde lösningen också vara det. Jag säger ofta att problem skall lösas på samma nivå som problemet finns på. Här är problemet internt muslimskt, och skall därför lösas internt av den muslimska befolkningsgruppen. Det få alltså komma på lösningen själva. Utan att blanda in mig.

Vad finns för lösningar? Flera stycken. Endast fantasin sätter gränser. Flytta tillbaka till sitt hemland. Avstå från att bada. Samla ihop pengar till ett eget badhus. Sluta noja över att män ser hur de ser ut i bikini. Uppfinna en islamiskt korrekt baddräkt. Boka badhallen på tider som är utanför ordinarie öppettider. Åka ut på landet under sommaren och bada i en sjö. Eller något annat jag inte kom på här.

Problemet är ett de skapat själva, och de borde kunna lösa det själva. Det är helt enkelt inte mitt problem. Vi ska inte vrida tillbaka klockan för att de inte kan anpassa sig till landet de bor i.Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *