Sverigedemokraternas ideologiska självmord och vänstern

I min tredje och sista blog om Sverigedemokraterna är det dags att dra slutsatserna av veckans ideologiska härdsmälta från SDs sida och passa på att slå ett enkelt slag mot den likaledes ideologiskt vilsegågna vänstern – när vi ändå håller på.

Vi börjar med Björn Söders (riksdagens vice talman och SDs partisekreterare) uttalande om att judar och samer inte är svenskar. Vänstern rasar och kallar honom för rasist, antisemit och liknande, och titulerar honom på nordsamiska i riksdagen. Här är det dags att ta som utgångspunkt något mycket viktigt:

Björn Söder har rätt. Åtminstone om samerna.

För att sammanfatta: Svenskarna har bidragit till samerna med beslagtagen mark, sabotage av deras rennäring, försök att utplåna deras kultur, tvångsadoptioner av barn, försök att förinta deras språk och liknande förtycksformer. Kort sagt: om du säger till en same att han är “svensk” får du vara glad om du inte får på flabben. Samerna är inte svenska. Fatta.

Vänstern här då? De förfasar sig. Samerna är visst svenskar! Eller? Men här går vänstern vilse (vilket inte är ovanligt). Samerna kämpar nämligen för rätten att slippa vara något vänstern vill att de ska vara: lika. De är inte – och vill inte vara – likadana som oss. De vill ha sin kulturella och etniska särart. De vill inte vara svenskar.

Men vänstern har som generalprincip att utplåna alla särdrag och olikheter. Att ha en egen identitet är ett hot för vänstern. Bättre att trycka in alla i samma form så att vi blir kopior av var andra. I motsats till vad de säger gillar vänstern inte alls olika. Ju mer samma vi är, desto bättre tycker de.

Här slåss vänstern för en “rättighet” som de etniska minoriteterna faktiskt inte vill ha. Något vänstern aldrig kommer att förstå.

Åter till SD och samerna.

SD har alltså helt korrekt konstaterat att samerna inte är svenskar. Vad är problemet med det? I mina ögon är påståendet helt okontroversiellt.

Problemet är att samerna inte är de enda svenskar som inte är svenskar.

Som jag skrev i min förra blog är jag inte svensk, utan skåning. Det hör till saken att jag kommer från en ursvensk släkt. Vi kommer från dalarna. Till Skåne kom vi när vi erövrade landskapet 1658. Min släkt på fädernet är en soldatsläkt. Men det betyder att jag får gå tillbaka till 1600-talet innan jag hittar en svensk. Alla andra är skåningar. Förutom att jag även har spanskt och finskt blod i ådrorna. Men väldigt lite svenskt blod. Förutom Y-kromosomen är jag nog helt befriad från svenska gener.

Och jag är inte ensam. Skåningarna är inte svenskar. Men så är inte heller gotlänningarna. Eller jämtarna. Eller värmläningarna. För mig är en riktig svensk någon som härstammar från ett område mellan Småland, Västergörtland och Uppland. Där och i landskapen emellan bor svenskar.

Nu säger Björn Söder att samerna inte är svenskar. Partiet själva säger sig värna det svenska. Betyder det att alla de som inte är svenskar ska rösta på något annat än SD? Mitt svar är: Självklart. Alltså behöver vi bryta ner SD i ett antal partier:

  • Sverigedemokrterna
  • Samedemokraterna
  • Skånedemokraterna
  • Gottlandsdemokraterna
  • Jämtlandsdemokraterna

Ja, ni fattar. Och med den sönderdelningen lär mycket få av partierna komma in i riksdagen. Förmodligen bara moderpartiet. Alla de övriga partierna hamnar utanför. Med en kraftig förminskning av deras procentuella stöd som följd.

Ett annat alternativ för SD är att acceptera alla de olika folkslag som inte är svenskar in i sitt parti. Men då kommer frågan vad vi ska med SD till egentligen? Ett halvrasistiskt parti för alla känns som en vindkraftsdriven luft-fläkt. Vad ska man med det till?

Sammanfattningsvis är jag glad att diskussionen kommit upp om att alla inte är svenskar utan att man kan vara något annat om man är det. Försvenskningen av alla mot deras vilja behöver upphöra. Snälla vänstern, lägg ner det där. Men vi har också sett att Sverige är ett land för många folk. Och SD framstår som ännu mer onödigt än för en vecka sedan.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *